Toplotne črpalke KRONOTERM

Toplotne črpalke KRONOTERM

Ponujajo energetsko učinkovit način ogrevanja in hlajenja z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebuje koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Ta toplota je za nas koristna, ko je zunaj mraz. S pomočjo dodatne energije proizvedene s strani toplotne črpalke se lahko temperatura dvigne...

Ponujajo energetsko učinkovit način ogrevanja in hlajenja z uporabo obnovljivih virov toplote v naši okolici. Zemlja, voda in zrak vsebuje koristno toploto, ki se s pomočjo sončnih žarkov nenehno obnavlja. Ta toplota je za nas koristna, ko je zunaj mraz. S pomočjo dodatne energije proizvedene s strani toplotne črpalke se lahko temperatura dvigne na potrebno raven, da segreje naš dom, pisarno, objekt itd.  Podobno lahko toplotne črpalke izkoristijo odvečno toploto npr. pri industrijskih procesih, pri opremi za hlajenje itd.

Več

Toplotne črpalke KRONOTERM V tej kategoriji ni izdelkov.

Podkategorije

 • Toplotne črpalke...
  Te toplotne črpalke so zelo enostavne za vgradnjo, saj v celoti stojijo izven objekta in to povsem na prostem. Še posebej so primerne za manjše hiše, saj je v njih prostor za kurilnico običajno zelo omejen.
   
  Postavimo jih na betonski podstavek, skozi katerega speljemo izolirane povezovalne cevi tople vode do ogrevalnega sistema v kurilnici. Poleg cevi pa potrebujemo do toplotne črpalke še električni dovodni kabel in pa komunikacijski kabel (UTp) do krmilja v kurilnici. Območje delovanja je od – 20°C do +35°C. Maximalna temperatura predtoka je 55°C.
 • Toplotne črpalke...

  Za objekte z radiatorji so na voljo visokotemperaturne toplotne črpalke, ki dosegajo temperature predtoka celo preko 65°C. Res je, da je pri tako visokih temperaturah učinkovitost toplotnih črpalk nekoliko nižja, vendar vam ni potrebno ves čas ogrevati tako visoko, saj imate vgrajeno vremensko vodeno regulacijo, ki vam prilagaja potrebno temperaturo vode v odvisnosti od zunanje temperature zraka. To pa pomeni, da boste najvišjo temperaturo vode potrebovali samo v 10-15-tih najhladnejših dnevih zime.

 • Toplotne črpalke...

  Nova generacija supervarčnih toplotnih črpalk zrak/voda dviguje meje učinkovitosti le-teh skoraj na nivo toplotnih črpalk zemlja/ voda. Povečanje učinkovitosti teh toplotnih črpalk so omogočili najnovejši dosežki na izboljšanju učinkovitosti glavnih komponent toplotne črpalke.

  Skoraj hkratno izboljšanje teh komponent je omogočilo sodelovanje večjih evropskih proizvajalcev komponent (Copeland – nov ZS scroll kompresor, Ziehl Abegg nov EC Ventilator, Honeywell – nov TXW – ekspanzijski ventil, Alfa Laval – izboljšani toplotni izmenjevalci).

  Izboljšane posamezne komponente in nova zasnova toplotnih črpalk zagotavljajo grelno število preko 4,1 (pri A2/W35), kar je zagotovo odličen razlog za izbiro tovrstnih toplotnih črpalk.